logotyp erik på slottet

Bilder       OM erik       Kontakt       Historia       NykÖpings GÄstabud

BesÖk Även   ALLt om MÅltiden

BRÖLLOP      FEST     Mat    dryck    BUSSRESOR     FÖRETAGSEVENT      LEDIGA JOBB

 

 

 



 

 


 

För dig som vill ha något extra har jag tagit fram tre förslag på menyer. Dessa bygger på råvaror av absolut högsta kvalitet. Vi gör alla våra inköp från Sörmlandstrakten så långt det är möjligt.

 

Traditionell 450 kr/person
Klassiskt brännvinsbord från början av 1900-talet, två sorters sill, strömming, gubbröra, variater av lax med tillbehör, rökt vilt, äggsallad med löjrom.
Slottsstek med gräddsås, primörer, inlagd gurka, gelé och kokt potatis
Saffranspäron med lättvispad grädde
.

 

Klassikern 495 kr/person
Toast skagen, en klassiker tillredd enligt nestorn Tore Wretmans recept. Handskalade räkor, min hemgjorda majonnäs och dill serveras på en smörstekt toast som toppas med löjrom.
Pepparstek. Enkelt och fantastiskt gott, en rätt som alltid fungerar. En rejäl bit Svensk oxfilé av högsta kvalitet serveras med min pepparsås som bla är smaksatt med grönpeppar, konjak och paprika serveras med rostade rotfrukter och som sig bör en griljerad tomat.
Crème brûlée med rena härliga smaker, en perfekt avrundning.
Ägg, grädde och vaniljstång serveras som den ska under ett knäcktäcke, tillsammans med lite färska hallon.

 

Sörmlänningen 550 kr/person
Slottets paté på gädda från långhalsen och östersjölax serveras med en örtsås
Filé av sörmländsk dovhjort serveras med en timjan och vildsvinskorv, rotfrukter och en tryffelskysås
Ostar från Jürss Mejeri med tillbehör
Kompott på Sörmländska rabarber serveras med vit chokladmousse och knäckflan
.

 

Min avsmakningsmeny – det bästa jag och min köksbrigad förmår 695 kr/person
Liten soppa på Sörmländska kräftor med en mousse på sörmlandsädel, örter, äpple och kräfta
Sallad på rökt vildand från viltslakteriet i Vrena serveras med en klassisk Waldorfsallad
Gäddquneller smaksatta med tryffel och hummer serveras i en syrlig cidersmörsås
Lardofärserad rapphöna med en ragu på svamp, sidfläsk och rotfrukter serveras med en portvinsreduktion
Två ostar från Jürss Mejeri med tillbehör ”Grand final” en blandning av slottets desserter.

 

 

 



BUFFÉ
Vill du ha större flexibilitet
har vi olika bufféer som passar
alla smaker - Läs mer>>



MENYALTERNATIV
Läs mer om vilka menyer
vi erbjuder>>



SÄSONGENS FRESTELSER
Komponera din egen meny
utifrån vad vi kan erbjuda
just nu - Läs mer>>



ERIK REKOMMENDERAR
För dig som vill ha något extra
har jag satt samman några
förslag på menyer- Läs mer>>

 

 
 

ROSMARIN
Rosmarin har en stimulerande verkan både på nervsystemet och matsmältningen och är svagt smärtstillande. Rosmarin som örtkrydda passar bra
till vilt och feta kött- och fiskrätter.

VÄlj RÄtt vin
Bli guidad av skickliga sommelierer rakt in i hjärtat av vinets väl förborgade hemligheter.

Erik på slottet

Besöksadress:
Hamnvägen 1, Nyköping
Tel: 0155-21 17 70
info@erikpaslottet.se

Postadress:
Allt om måltiden AB

Lilla Stentorp 7
611 98 Vrena