logotyp erik på slottet

Bilder       OM erik       Kontakt       Historia       NykÖpings GÄstabud

BesÖk Även   ALLt om MÅltiden

BRÖLLOP      FEST     Mat    dryck    BUSSRESOR     FÖRETAGSEVENT      LEDIGA JOBB

 

 

 



 

 


Buffér

Välj en buffé så finns det alltid något för alla smaker.

 

”Buffé Södermanland” 295 kr
Sörmländsk Hjortinnanlår med kapris äpple och senapsdressing, chilimarinerade färsspett på sörmländskt vildsvin, ugnsbakad laxsida med citron och körvelolja, kronärtskockscremé med örter från Vrena, dillkokt färskpotatis från Sörkärr
bulgursallad från Saltå Kvarn med fetaost och ungsbakad tomat, romansallad med krutonger, nobisdressing, ananas och melon på stora fat, rabarberkompott med vaniljpannacotta, ostar med smör och bröd
.

 


 

Sydeuropeiska

Spanien 275:-
Sprakande paella med skaldjur och kyckling, spanska köttbullar med tomatsås, sallad med tonfisk, ägg och oliver, saffransaioli, spanska charkuterier, paj med svamp, chorizo och rostad potatis, marinerade vitlökar och kronärtskockshjärtan, oliver, spanska ostar med selleri och fänkål, mojo rojo (röra av oliver, vitlök och paprika), frukt samt lantbröd.

Medelhavet 250:-
Örtmarinerad kycklingfilé, souvlakispett, tzatziki, fårostsallad med svarta oliver, parmaskinka med skaldjursmayonnaise, tomat- och rödlökssallad, marinerade vitlökar, pesto på soltorkade tomater, oliver, potatissallad med tonfisk och purjolök, frukt, hemlagad vitlöksost, olivsmör samt lantbröd.

Lilla Italien 220:-
Två sorters salami, marinerade champinjoner, tomat- och mozzarellasallad med färsk basilika, honungsmelon med parmaskinka, tomatpaj med färsk oregano, pastasallad med pesto och soltorkade tomater, marinerade oliver och vitlökar, hyvlad parmesan, gräddgorgonzola, grissini samt lantbröd med jungfruolivolja.

Stora Italien 295:-
Rostade marinerade grönsaker, ruccolasallad med rostade vitlökar och pinjenötter, marinerade kronärtskockshjärtan och champinjoner, oliver, pastasallad med purjolök, skaldjur och soltorkade tomater, sallad Caprese på körsbärstomat och minimozzarella, chèvrepaj med färska örter, marinerad melon- och avocadosallad, italienska charkuterier, hyvlad parmesan, Basilika och vitlöksmarinerad kalv, italienska ostar med frukt och grönt, foccaciabröd samt lantbröd med jungfruolivolja.

 



Vegetariskt

Vegetarisk 240:-
Auberginepizza med tomat och fårost, grönsakssticks med tapenade och tomatsalsa, tomat- och mozzarellasallad med bönor, kronärtskockssallad, vegofyllda pitapockets, äppeltzatziki, morotsslantar i saffran, vegetarisk paella, fyllda kvisttomater med vildris, fetaost och paprika, marinerad melon- och avocadoragu, basilikaaioli, böndipp samt smör och bröd.

 


 

Asiatiska

Thailand 275:-
Glasnudelsallad med marinerad fläskfilé, lime- och ingefärsmarinerad lax med koriandersås, vitlöksmarinerade scampispett, satayspett med jordnötssås, koriander- och chilifärs på citrongrässpett, wokade grönsaker, zucchini- och rättikssallad, jasminris samt friterade räkchips.

Asien 30:e breddgraden 275:-
Lime- och chilimarinerade blacktigerspett, ingefärsgratinerade revbenspjäll, yakitorispett med jordnötssås, vegetariska vårrullar med chilisås, soya- och sesammarinerade laxskivor med teriyakisås, citrongräskyckling med chiligurka, mango- och papayasallad med korianderdressing, wokade grönsaker samt jasminris.

Asien 15:e breddgraden 265:-
Yam Nam Tok (vietnamesisk marinerad biff), pistage- och hasselnötspanerad kyckling med het youghurtsås, soyagratinerade revbenspjäll, kimchi (koreansk syrad kålsallad), jasminris samt tandooriwok med skaldjur, grönsaker och nudlar.

 


 

Skandinaviska & klassiska

Skandinavien 285:-
Skagenröra, två sorters sill med tillbehör, inkokt lax med romcreme, hemgravad fjordlax med hovmästarsås, rökt hjortstek med pepparrotscreme, ägghalvor med löjrom och rödlök, murkelpaté med cumberlandsås, paj på älg och kantarell, hemlagade köttbullar, Janssons frestelse, blandad grönsallad, kokt potatis, smör, spisknäcke, mjukt bröd samt västerbottenost och ädelost.

Deli 265:-
Två sorters salami, rökt kalkonbröst, pastrami med saffransaioli, gin-gravad fjordlax med citroncreme, cognac- och peppargravad oxfilé med gräslökssås, pastasallad med pesto och skaldjur, fransk potatissallad med paprika, purjolök och kapris, cambozola och brieost med frukt och grönt, blandad grönsallad med dijonvinaigrette samt smör och bröd.

Liten fransk 185:-
Lammrostbiff med sydfransk ratatouille, quiche lorraine (fransk ostpaj), potatissallad med vinaigrette, paprika, purjolök och kapris, chèvreost med jungfruolivolja och svartpeppar, mâche- och frisse sallad med dijondressing samt smör och baguette.

Svensk klassiker 195:-
Dill- och vitlöksgravad strömming, skagenröra, hemgravad lax med hovmästarsås, ägghalva med löjrom och rödlök, lantpaté med cornichons och cumberlandsås, rostbiff med potatissallad, blandad grönsallad med vinaigrette, ostar samt smör och bröd.

 


 

Nya världen

Amerika 245:-
Mangochutneymarinerad kycklingklubba, kryddig majs- och räksallad, bourbonglaserade spjäll med BBQ-sås, ceasarsallad med bacon, gravad lax och krutonger, cole slaw, sötpotatissallad med bönor, cheddar, vitlöksost samt hembakat bröd och smör.

Tex Mex 195:-
Vete- och majstortillas, tomatsalsa, guacamole, mexkryddad köttfärsröra med chili, jalapenos, fefferoni, skivad lök, tärnade tomater, gräddfil, riven ost, finstrimlad sallad, bönsallad med bacon, BBQ-marinerad kycklingfilé samt majsbröd.

Karibien 275:-
Marinerat lammspett med ananas och curry, grillad limemarinerad red snapper, jamaican jerk chicken, krabbknyten Tobago-style, pumpa- och papayamix, bakad sötpotatis, ris och bönor i cocosmjölk, tropisk sallad, frukt, rostad majsröra samt bröd.

Australien 285:-
Grillade filéspett, ugnsglacerade spjäll med tomat och vitlök, grillade fiskkotletter med limesås, Gravad lax- och skaldjurssallad med jalapenomayonnaise, romansallad med rödlök och mynta, cole slaw på röd- och vitkål med ingefära, rödbets- och potatissallad, avocado- och ananasragu med citrusdressing, frukt samt smör och bröd.

Cajun 275:-
Cajunkokta kräftor med paprika och majskolvar, jambalaya, hickorymarinerade revbensspjäll, skaldjurssallad med creoledressing, limemarinerade laxspett med tomatsalsa, spenatsallad med youghurtdressing, cole slaw southern style (med ananas), chilirostad potatis, bönröra samt majsbröd.

 


 

Fisk och skaldjur

Fisk & skaldjur (säsongspris)
Hemkokta havskräftor, dillkokta kräftor, färska räkor, löjrom med rödlök och gräddfil, skaldjurspaté med sauce verte, dill- och vitlöksgravad strömming, böcklingröra, vitvinskokta blåmusslor,  laxrullar med pepparrotsost, inkokt röding med ängsyrasås, mild potatissalld med paprika och kapris, blandad grönsallad, lantbrie med selleri och rädisor, spisknäcke, kavring, lantbröd, smör samt brännvinsost.

Skaldjur (säsongspris)
Nykokt hummer, krabba, ostron, havskräftor, dillkokta kräftor, marinerade hjärtmusslor, vitvinskokta blåmusslor, färska smögenräkor, rökta räkor, saffransrouille, aioli, dillmayonnaise, örtcreme, lantbrie med selleri och rädisor, spisknäcke, färsk baguette, smör samt brännvinsost.

 

 

 



BUFFÉ
Vill du ha större flexibilitet
har vi olika bufféer som passar
alla smaker - Läs mer>>



MENYALTERNATIV
Läs mer om vilka menyer
vi erbjuder>>



SÄSONGENS FRESTELSER
Komponera din egen meny
utifrån vad vi kan erbjuda
just nu - Läs mer>>



ERIK REKOMMENDERAR
För dig som vill ha något extra
har jag satt samman några
förslag på menyer - Läs mer>>

 

 
 

ROSMARIN
Rosmarin har en stimulerande verkan både på nervsystemet och matsmältningen och är svagt smärtstillande. Rosmarin som örtkrydda passar bra
till vilt och feta kött- och fiskrätter.

VÄlj RÄtt vin
Bli guidad av skickliga sommelierer rakt in i hjärtat av vinets väl förborgade hemligheter.

Erik på slottet

Besöksadress:
Hamnvägen 1, Nyköping
Tel: 0155-21 17 70
info@erikpaslottet.se

Postadress:
Allt om måltiden AB

Lilla Stentorp 7
611 98 Vrena